بسم الله الرحمن الرحیم

جوگاری

عطار نبیره خانم دکتر شرافت گیر داده بود واز او طلب سامانی می کرد. در نهایت خانم شرافت به او گفت تا از تگ ( زیر) سومکه اش (کیف)  چند سامانی بردارد و برود. عطار را که سرخوش از این موفقیت در حال بیرون رفتن بود گرفته و از او پرسیدم که با سامانی ها چه می خواهد بخرد .

گفت که جوگاری می خرد.

گفتم جوگاری چیست ؟

از توضیح او چیزی دستگیرم نشد رهایش کردم و از خانم دکتر شرافت پرسیدم جوگاری چیست ؟

گفت: بچه ها به همان جواری مکه ، جوگاری می گویند.

مشکل دوتا شد گفتم: حالا جوگاری مکه چیست؟

 با پوزخندی گفت: یعنی تو نمی دانی جواری مکه چیست؟

گفتم: نه نمی دانم .

توضیحات بسیاری داد اما باز هم نفهمیدم. در نهایت گفت: همان است که می خورند و چوپ وسطش را پرتاف (پرت)  در موسورها ( زباله ها) می کنند.

گفتم: مگر شما به آن یخ ماس یا مروژنی (بستنی) نمی گوئید؟

خنده ای کرد و گفت: نه چیزی دیگری است .

از دخترش مهیا کمک گرفت که فهمایم سازد. او با تامل گفت: شما پاپ کورن را با چی درست می کنید ؟

گفتم: با دانه های ذرت.

گفت: به ذرت تازه چه می گوئید؟

 گفتم: بلال و اتفاقاً الان فصلش است .

گفت خوب همین بلال را شما چگونه می خورید؟

 گفتم: خوب پوستش را می کنیم و با آتش بریان کرده ونمک زده و داغ داغ گاز زده و می خوریم.

گفت: خوب همان بلال شما را ما با آب پخته و نمک زده و داغ داغ می خوریم و به آن جوگاری می گوئیم

کار که به اینجا کشید عطار به خانه آمد و یک جوگاری داغ را تعارفم کرد واقعاً خوشمزه بود .

شما هم بلال را آب پز کرده و بخورید مطمئن باشید که از شیر بلال کبابی بیشتر مزه تان خواهد داد.