بسم الله الرحمن الرحیم

خرمای تاجیکی

«خرمالو» که تاجیکان، آن را با نام «خرما» می‌شناسند ، میوه‌ای کروی شکل با پوست بسیار نازک که رنگ آن از زرد متمایل به نارنجی تا نارنجی پررنگ متغیر است.قطر خرمالو بین 3 تا 8 سانتی‌متر می‌باشد و به جز هسته که در برخی گونه‌های آن دیده می‌شود، تمام قسمت‌های آن خوراکی است.

در منزل ویلایی تاجیکان که به این نوع منازل، «حولی» می‌گویند، درختان پربار خرمالو را به وفور می‌توان مشاهده کرد.

طعم خرمالوی تاجیکی شیرین و خوشمزه است و هرگز طعم گس در آن احساس نمی‌شود.تاجیکان از این میوه همچنین در درست کردن مربا استفاده می‌کنند.

 خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد. در 100 گرم خرمالو 160 میلی گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونی‌ها مفید است.این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.

منبع: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911018000767